Zastrašujući mostovi koji će vas potpuno oduševiti (FOTO)

Top 7

Zastrašujući mostovi koji će vas potpuno oduševiti (FOTO)

Ovo su oni mostovi za koje je neophodno da uzmete dah prije nego stupite nogom na njih! A neke, mnogi gledaju samo iz daleka!

Rojal Džordž most, Kolorado

 

Nalazi se u tematskom parku i proteže se iznad rijeke Arkanzas i sve do 2001. godine držao je prvo mjesto - najviši most na svijetu! Ali onda su, naravno, Kinezi napravili veći. 

 

Trift most, Švajcarska

 

trift bridge is a long way up

Na švajcarskim Alpima nalazi se predivan most, most Trift i definitivno je malo onih koji bi se usudili da urade ono što je uradio ovaj fotograf. Nalazi se na 170 metara visine, s njega se proteže pogled koji oduzima dah, ali da li biste ostali bez daha kada biste kročili na njega?

 

Kavarau most, Novi Zeland

 

Ready for the jump

Most veoma popularan među planinarima i biciklistima, a još je poznatiji po tome što je prvi most sa bandžijem na svijetu.

 

Most na planini Daedunsan, Korea

 

Daedunsan Mountain Suspension Bridge – South Korea

Nalazi se u nacionalnom parku Daedunsan i dio je jedne od omiljenih planinarskih tura Koreanaca. Ne samo što je on sam po sebi visok već i jedini put koji do njega vodi su veoma strme stepenice pa je dosta onih koji se ispred njih zaustave.

 

Egij di Midi, Francuska

 

It's time to get home

Nalazi se na 3.500 metara nadmorske visine i s njega se proteže veličanstven pogled. Do njega se dolazi žičarom i to je jedna od najdužih vožnji žičarom na svijetu. 

 

Viseći most Gasa, Nepal

 

Suspension Bridge Over the Kali Gandaki Valley

Razlog zbog kojeg ovaj most izgleda kao da je previše korišćen i potpuno oronuo je zatošto on i jeste takav. Preko njega svakodnevno prelaze krda životinja tako da ukoliko vas ikada tamo put odvede znajte da možda budete morali da se s njima mimoilazite. Samo nemojte mnogo da skačete po njemu. Za svaki slučaj!

 

Kapilano most, Kanada

 

Bridge Between...

Ovo je jedan od najvećih visećih mostova na svijetu. Visi 54 metara iznad rijeke Kapilano. Na žalost, postao je poznat po mnoštvu skokova sa mosta.

Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.