Veliki povratak Majkla Flepsa
Majkl Fleps

Brži od svjetskih prvaka

Veliki povratak Majkla Flepsa

Najuspješniji olimpijac svih vremena, američki plivač Majkll Felps, na američkom prvenstvu u Teksasu, još jednom je bio brži od pobjednika sa juče završenog Svjetskog prvenstva u Kazanju. Preplivao je 200 metara mješovito za 1:54,75, čime je gotovo za sekundu bio brži od sunarodnika Rajana Lohtija, koji je na SP-u osvojio zlato u toj disciplini.

Tridesetogodišnji Felps nije mogao da nastupi na ovom Svjetskom prvenstvu jer je u septembru prošle godine uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Kako prenosi RTCG, ovo je treća disciplina u kojoj je osamnaestostruki olimpijski šampion imao bolje vrijeme od svjetskih prvaka iz Kazanja.

Felps je slavio na 100 metara (50,45) i na 200 metara leptir (1-52,94) i oba puta mu je to bilo najbolje vrijeme sezone.

Na 100 m leptir je, sa vremenom 50.45 bio brži od Južnoafrikanca Čada Le Klosa, a na 200 m sa 1.52,94 od Mađara Lasla Čeha. I Južnoafrikanac i Mađar su u Rusiji osvojili titule svjetskog prvaka.

Felps je najbolji svjetski plivač, u svojoj kolekciji ima 58 zlatnih medalja sa najvećih svjetskih takmičenja, od toga 18 zlata s Olimpijskih igara u Atini 2004., Pekingu 2008. i Londonu 2012.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.