Predstavljen logo Igara u Tokiju 2020.
foto: Beta/Xinhua/Stringer

Pet godina i jedan dan prije otvaranja

Predstavljen logo Igara u Tokiju 2020.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine predstavili su logo tog takmičenja, tačno pet godina i jedan dan prije svečanog otvaranja Igara.

Logo, koji je dizajnirao japanski umetnik Kenjiro Sato, zasnovan je na slovu T, koje predstavlja Tokio, tim i sjutra (tomorrow).

„Logo odražava prirodu Tokia i duh njegovih stanovnika“, rekao je potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Džon Kouts.

Pripreme Tokija za Olimpijske igre posljednjih dana prate kontoverze oko novog nacionalnog stadiona. Stadion je, prema projektu, trebalo da košta dve milijarde dolara i njegova gradnja je trebalo da počne u oktobru ove godine. Međutim, Vlada Japana je odustala od tog plana i sada će morati da izabere novi projekat, što znači da nacionalni stadion neće biti završen do proleća 2020. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.