Finska daje iskrenu podršku CG na putu za EU i NATO
KRIVOKAPIĆ I LOHEL

KRIVOKAPIĆ I LOHEL

Finska daje iskrenu podršku CG na putu za EU i NATO

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Počasni Predsjednik PS OEBS-a Ranko Krivokapić danas se u Helsinkiju sreo sa predsjednicom Parlamenta Finske Marijom Lohelom.

Tokom susreta  Krivokapić je istakao ulogu crnogorskog Parlamenta u procesu evro-atlantskih integracija – kao institucije koja po ocjenama sa evropskih i regionalnih adresa slovi za najtransparentniji, najotvoreniji i politički snažan parlament.

“Skupština Crne Gore sve više postaje mjesto opšteg dijaloga i odlučivanja sa kontinuiranim snaženjem svoje ustavne funkcije kontrole i nadzora nad ostalim granama vlasti” istakao je Krivokapić.

Kako je saopšteno na sastanku je ocijenjeno da Finska daje iskrenu podršku našoj državi na evropskom putu, te da su aspiracije Crne Gore ka članstvu u NATO garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Iskazana je spremnost za jačanjem saradnje dva parlamenta, posebno u dijelu EU integracija kroz savjetodavnu i stručnu pomoć.

Krivokapić i Lohela su ukazali na postojanje prostora za intenziviranje saradnje na svim poljima dvije države, posebno na ekonomskom. Sagovornici su se saglasili da jačanje vladavine prava otvara prostor investicijama i državu čini značajno privlačnom za investitore.

Krivokapić se zahvalio  Loheli na stručnoj pomoći koju Finaska pruža Crnoj Gori u oblasti pregovaračkih poglavlja 23 i 24, kao i u oblasti obrazovanja i upravljanja granicama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.