Šampionu Mejvederu oduzet WBO pojas
Mejveder dobio Pakjaa na poene

Nije platio

Šampionu Mejvederu oduzet WBO pojas

Šampionu svijeta Flojdu Mejvederu oduzet je pojas WBO asocijacije koji je osvojio nakon pobjede nad Manijem Pakjaom u maju.

Mejveder nije platio obaveznih 200.000 $, za koju mu je rok istekao 3. jula, prenosi BBC-sport.

Njegov WBO pojas iz velter kategorije će sada preuzeti Amerikanac, Timoti Bredli.

Nakon pobjede nad Pakjaom, Mejveder je rekao da želi da se odrekne svih pojasa koje ima, kako bi dao šansu mlađim borcima, jer je već blizu 40-te godine.

“WBO Komitet nije imao drugog izbora osim da neplaćanje tarife tumači kao odustajanje od pojasa”, navodi se u saopštenju te bokserske asocijacije.

Mejveder i dalje ima WBA i WBC pojas svjetskog prvaka, a na odluku se može žaliti do 20. Jula.

Očekuje se da prije konačnog oproštaja odboksuje još jedan meč u Las Vegasu 12. sept

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.