Lazanje s brokolijem
Foto: Thinkstock

Recept

Lazanje s brokolijem

Sastojci:

Pakovanje kora za lazanje

800 g brokolija,

200 g kačkavalja

so, biber

Za bešamel:

100 g maslaca,

100 g brašna,

1 l mlijeka,

kašičica soli

Priprema:

Brokoli operite, izdelite ga na cvjetiće i izblanširajte.

Kore za lazanje pripremite po uputstvu na pakovanju.

Za bešamel sos na jačoj vatri istopite maslac, pa dodajte brašno i pržite oko dva minuta, uz neprestano miješanje da ne zagori. Potom sklonite s vatre, sipajte oko trećine pripremljene količine mlijeka i jako miješajte da ne ostanu grudvice. Vratite na šporet i kuvajte na umjerenoj vatri, uz povremeno dolivanje preostalog mlijeka. Na kraju posolite sos i sklonite da se prohladi.

U pleh ređajte lazanje, sos, brokoli, rendani kačkavalj, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal.

Kratko zapecite u rerni na 180 stepeni.

(Prva.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.