Gradiće novi blok Kliničkog centra sa pet operacionih sala
Klinički centar Crne Gore (KCCG)

Ministarstvo zdravlja

Gradiće novi blok Kliničkog centra sa pet operacionih sala

Ministarstva zdravlja planira izgradnju novog operacionog bloka u sklopu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koji će imati pet operacionih sala.

Kako prenose Vijesti, iz Ministarstva zdravlja su pojasnili da će operacioni blok biti izgrađen od razvojnog kredita od 15 miliona eura, koji je Svjetska banka nedavno odobrila.

Na taj način će se smanjiti liste čekanja na određene operativne procedure i broj upućenih pacijenata u zdravstvene centre van Crne Gore, ali i unaprijediti tehnološki uslovi koji su neophodni za izvođenje najsloženijih hirurških zahvata.

Ministarstvo je saopštilo da će novac od kredita biti uložen za rješavanje prioritetnih pitanja. “Sredstva će, između ostalog, biti usmjerena za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite, unapređenje zdravstvenih tehnologija i kapaciteta za upravljanje sistemom zdravstva”, saopštili su, ocijenivši da je potrebno stvoriti uslove za efikasnu potrošnju u zdravstvu kroz uspostavljanje kvalitetnog bolničkog sistema.

Ministar zdravlja, Budimir Šegrt, ranije je izjavio da najveća zdravstvena ustanova nema kontrolu preko informacionog bolničkog sistema, zbog čega osiguranici imaju problem sa zakazivanjem pregleda, ogromnim gužvama i čekanjem.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.