Crna Gora i Makedonija nisu poštovale proceduru glasanja
Pobjednik Eurosonga Mans Zelmerlov

Eurosong

Crna Gora i Makedonija nisu poštovale proceduru glasanja

Glasovi Crne Gore i Makedonije ne utiču na rezultat pobjednika Eurosonga, švedskog predstavnika Mansa Zelmerlova.

Nenad Knežević Knez našao se na 13. mjestu Eurosonga i ostvario istorijski rezultat za Crnu Goru od sticanja nezavisnosti.

Njegov rezultat, nažalost, našao se u sjenci zbog skandala u vezi sa glasovima iz Crne Gore i Makedonije.

Razmatra se poništavanje glasova tih država na Eurosongu, jer je otkriveno da te dvije zemlje nisu poštovale proceduru glasanja. Pravila nalažu da po 50 odsto glasova iz svake zemlje stiže od službenog žirija i publike. Crna Gora i Makedonija, međutim, nisu imale glasove zvaničnog žirija, već su saopštile isključivo glasove publike, objavljeno na na zvaničnoj stranici takmičenja.

O diskvalifikaciji glasova iz Crne Gore i Makedonije odlučivaće se u junu.

Glasovi Crne Gore i Makedonije ne utiču na rezultat pobjednika Eurosonga, švedskog predstavnika Mansa Zelmerlova.

Iz Crne Gore jedan poen dobila je Estonija, dva Španija, tri Izrael, četiri Slovenija, pet Švedska, šest Italija, sedam Rusija, osam Azejbejdžan, 10 Albanija, a 12 Srbija, koja je sinoć na takmičenju sa 53. poena zauzela 10. mjesto. 

Skandal na Eurosongu: Crna Gora i Makedonija nisu poštovale proceduru glasanja

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.