U Beranama oduzeto skoro kilogram skanka i heroin, u Podgorici u raciji kokain i pištolji
ilustracija

Uhapšena jedna osoba

U Beranama oduzeto skoro kilogram skanka i heroin, u Podgorici u raciji kokain i pištolji

Službenici Uprave policije MUP-a su prethodna dva dana u Beranama i Podgorici pronašli i zaplijenili skoro kilogram skanka, osam grama heroina, dvije kesice sa kokainom i dva pištolja. S tim u vezi, uhapšen je Dario Drašković (29) iz Berana, dok su dvije osobe prekršajno procesuirane.

Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja – Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, 24. aprila uhapsili Daria Draškovića (29) iz Berana.

"Službenici ove Grupe i Interventne jedinice Centra bezbjednosti Berane su prethodno prilikom pretresa stana koji Drašković koristi u Beranama, pronašli i oduzeli materije za koje se sumnja da su opojne droge, a koje su bile sakrivene na više mjesta u stanu, i to oko 930 grama skanka i osam grama heroina. Takođe su pronađene i oduzete dvije vage za precizno mjerenje", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Drašković imao namjeru da pronađenu drogu stavi u promet.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, a osumnjičeni Dario Drašković je, uz krivičnu prijavu, priveden zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je pronađena droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u noći između 24. i 25. aprila izvršili raciju ugostiteljskim objektima u centru grada. 

"Racijom koju su službenici Interventne jedinice izvršili u UO „Velvet“ pronađena su dva odbačena pištolja – jedan u toaletu a drugi u korpi za kišobrane. U novčaniku M.S. (19) iz Pljevalja, nastanjene u Podgorici, pronađena je PVC kesica sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. U ugostiteljskom objektu "Buda bar“ je tokom racije kod M.P. (30) iz Podgorice takođe pronađena kesica sa materijom za koju se sumnja da je kokain", saopštili su iz Uprave policije.

Pišolji su izuzeti a kesice sa kokainom oduzete od osoba kod kojih su pronađene.

O događajima su obaviješteni nadležni tužioci.

"Zamjenik osnovnog državnog tužioca se izjasnio da se pištolji upute Forenzičkom centru radi vještačenja, dok se Zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici izjasnio da u slučaju pronalaska kesica sa kokainom kod navedenog ženskog i muškog lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju", kazali su iz Uprave policije.

Iz policije dodaju, da će protiv M.S. i M.P. Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.