Bivši vojnik bez noge i ruke oduševio publiku svojim plesom! (VIDEO)
Moralni pobjednik

Motiviše ljude

Bivši vojnik bez noge i ruke oduševio publiku svojim plesom! (VIDEO)

Prošlo je već devet godina otkada je amerčki vojni veteran Noah Galloway izgubio jednu ruku i nogu, boreći se u Iraku. Da mu to ne predstavlja nikakvu prepreku u životu dokazao je, kada je u talent-šou Dancing with the star, osvojio simpatije svih gledalaca.

“Ne mogu više ni da se sjetim tog osjećaja kako izgleda imati obje ruke i noge”, izjavio je tridesettrogodišnji maratonac i fitnes trener, a trenutno je jedan od takmičara popularnog šoua Dancing with the star, i treća je zvijezda sa hendikepom koja je prošla ovom emisijom, nakon Heather Millers i snouborderke Amy Prudy.

“Želim da dam najbolje od sebe, da plešem najbolje što mogu i nikada ne pomišljam da postoje granice koje će me sprečiti da uspijem”, ponoasan je Noah. “Samo hoću da se prepustim i uživam, provedem tamo i da se ne nerviram.

Nervoza i frustracije je ono sa čime se susreo nakon povratka kuće posle rata gde je umalo izgubio svoj život zbog nagazne mine. Šest dana nakon eksplozije, Noah se probudio u medicinskom centru u Merilendu. Ostao je živ, ali nažalost, njegovi gornji i donji ektremiteti su morali da budu amputirani.

“Previše sam bio depresivan nakon povratka kući. Loše sam jeo i pio, provodio sam dane, zarobljen u kući i nisam nigde izlazio. I onda sam jednog dana shvatio da nisam dobar otac i dobra osoba. Od tog trenutka sam se skoncentrisao na stvari koje imam, a ne na one koje sam izgubio”, ispovjedao se ovaj junak, prisećajući se nemilih događaja iz prošlosti.

Na kraju krajeva, trofej i pobjeda nisu toliko bitni, koliko njegova obaveza da se trudi da motiviše ljude. “Nije mi važno koliko ću se zadržati u šou, što se mene tiče, ja sam već pobedio.”

 

 

(tracara.com)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.