Potvrđen kontinuitet američke podrške
Ministarka Pejanović-Đurišić u Bijeloj kući

Ministarka Pejanović-Đurišić u Bijeloj kući

Potvrđen kontinuitet američke podrške

Ministarka odbrane Crne Gore prof. dr. Milica Pejanović-Đurišić, razgovarala je u Bijeloj kući sa Kolinom Kalom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i savjetnikom predsjednika SAD i Direktorom za evropska pitanja u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Čarlsom Kapčanom.

Tokom sastanka sa Kalom,kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane još jednom je naglašena podrška SAD članstvu Crne Gore u NATO, konstatovan je vidan napredak u realizaciji ključnih reformi koje je Crna Gora ostvarila nakon samita Alijanse u Velsu, a razmotreni su i planovi za nastavak aktivnosti sa ciljem da se dostignu neophodni standardi.

Bilo je riječi o značaju koji članstvo Crne Gore u NATO ima za stabilnost regiona i Evrope. 

U susret najavljenoj decembarskoj procjeni o spremnosti Crne Gore da se priključi Alijansi, ministarka Pejanović-Đurišić je o dostignutim rezultatima u procesu NATO integracija razgovarala sa Čarlsom Kapčanom.

Tom sastanku je prisustvovao i direktor za pitanja odbrane u Nacionalnom savjetu za bezbjednost Bijele kuće, Stiven Flanagan.

Sagovornici su posebno potencirali partnerski odnos Crne Gore, njeno učešće u misiji u Avganistanu i drugim aktivnostima koje potvrđuju da Crna Gora dijeli sa svojim NATO saveznicima vrijednosti i principe na kojima počivaju demokratska društva.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.