UEFA zatvara dio tribina gdje su najvatreniji navijači Dinama iz Kijeva
Logo

Kazna zbog rasizma

UEFA zatvara dio tribina gdje su najvatreniji navijači Dinama iz Kijeva

Asocijacija evropskih fudbalskih saveza (UEFA) je kaznila kijevski Dinamo zatvaranjem dijela tribina na utakmici četvrtfinala Lige Evrope protiv Fiorentine zbog rasističkih incidenata na utakmici s Evertonom.

Dvije sekcije Olimpijskog stadiona će biti zatvorene 16. aprila kada se igra prva utakmica s Fiorentinom, nakon što je UEFA utvrdila rasističko ponašanje tokom domaće pobjede ukrajinskog tima protiv Evertona rezultatom 5:2. 

Dijelovi tribina koji će biti zatvoreni su obično mjesta na kojem se okupljaju domaći ultrasi (najvatreniji navijači). 

Dinamo je takođe kažnjen s 15.000 eura zbog bakljade, blokiranja stepenica i kršenja sigurnosnih propisa. 

Dio stadiona je i na utakmici s Evertonom bio zatvoren jer su navijači Dinama ušli na prostor blizu teren na prethodnoj utakmici s francuskim Guingampom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.