Finale španskog Kupa kralja u Barseloni 30. maja
Ilustracija

Madrid odbio domaćinstvo

Finale španskog Kupa kralja u Barseloni 30. maja

Finale Kupa kralja između Barselone i Atletika iz Bilbaa odigrat će se 30. maja na stadionu Nou Kamp u Barseloni, saopštila je Fudbalska asocijacija Španije, prenosi Anadolija.

U konkurenciji klubova domaćina Kupa kralja bili su Atletik Bilbao, Barcelona, Sevilja i Valensija. 

Čast da organizator važnog sportskog događaja pripala je Barseloni, a navijačima ovog kluba će biti ponuđen isti broj karata kao i fanovima njihovog rivala Atletika. 

Ova dva kluba su aplicirala i za igranje finalne utakmice na Santiago Bernabeu, ali je madridski klub odbio njihov zahtjev. 

Strahuje se da bi navijači oba kluba mogli iskazati nezadovoljstvo protiv španskog monarha Felipea VI koji će biti prisutan na dodjeli trofeja i zviždati tokom intoniranja himne Španije. 

Atletik Bilbao dolazi iz autonomne Baskije na sjeveru dok Barselona simbolično predstavlja Kataloniju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.