Šezdeset Britanki otputovalo na ratišta u Siriji
Ilustracija

Britanska policija saopštila

Šezdeset Britanki otputovalo na ratišta u Siriji

Britanska policija pretpostavlja da je do sada u redove terorističke organizacije ID iz Velike Britanije u Siriju otišlo 60 žena i djevojaka.

Zamjenica komesara britanske Jedinice za borbu protiv terorizma Helen Ball je u programu televizije BBC izjavila da su tokom prošle godine u rat u Siriji otišle 22 žene iz Velike Britanije, a da ih je od početka rata u Siriju otišlo najmanje 60, prenijela e Anadolija.

"Velika većina ih se pridružila tamošnjoj ID i radi se uglavnom o mladim ženama. Odlazak mladih Britanki u rat u Siriju je rastući problem i vlasti moraju poduzeti nešto protiv toga", tvrdi Ball.

Britanski mediji su ranije danas objavili videosnimak na kojem tvrde da se vide tri maloljetne djevoke kako 18. februara u istanbulskoj opštini Bayrampaša čekaju autobus u namjeri da odu u Siriju.

Britanski Ured za borbu protiv terorizma prošle sedmice je saopštio da su tri mlade Britanke 17. februara sa aerodroma Gatwick iz Londona otputovale avionom Turkish Airlinesa za Istanbul.

Prema pretpostavkama britanske vlade oko 600 stanovnika ove zemlje do sada je otišlo na ratišta u Siriju i Irak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.