„Konvi veli“ najveći lavirint na svijetu (VIDEO)
Lavirint se nalazi na površini od 8.000 kvadratnih metara

Dnevno ga posjeti oko 100 ljudi

„Konvi veli“ najveći lavirint na svijetu (VIDEO)

Najveći vrt u obliku lavirinta se nalazi u Severnom Velsu i, iako ga dnevno posjeti oko 100 ljudi, na njegovom održavanju radi samo jedan čovjek.

Đovani Jakoveli (58) kaže kako mu se ideja da napravi svoj lavirint rodila kada je vidio najveći lavirint na svijetu u Ginisovoj knjizi rekorda.

Površina ovog lavirinta zahvata gotovo jedan hektar, a ukupna dužina „zidova“ lavirinta iznosi 5 kilometara.

Posjetioci koji dođu u „Konvi veli“ lavirint provode i do četiri sata pokušavajući da dođu do centra, usput uživajući u prelijepo uređenim mini-vrtovima.

Lavirint se nalazi na površini od 8.000 kvadratnih metara.

U sklopu ovog velikog vrta se nalaze ružičnjaci, leptirov vrt u kom se okupljaju prelijepi insekti, tropski vrt sa palmama i egzotičnim biljkama, kao i svojevrsni iglo formiran od nekoliko vrsta vrbovog drveta.

Osim toga, u lavirintu se nalaze i egipatski vrt sa statuom sfinge i japanski zen vrt, za koji Jakoveli kaže da mu je omiljeni, pošto se u njemu najbolje opusti nakon što je obišao čitav svoj lavirint i uređivao ga.

 
 
(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.