Realu kazna zbog maloljetnika

FIFA pogrenula istragu

Realu kazna zbog maloljetnika

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv madridskog Reala zbog transfera maloljetnih igrača, prenosi španski list As.

FIFA istražuje da li je Real kršio propise prilikom potpisivanja ugovora sa Martinom Edegorom iz Stromsgodseta, Minkom Pitersom iz Ajaksa i Markom Asensijom iz Majorke, prenosi B92.

Pravila zabranjuju transfere igrača mlađih od 18 godina, izuzetak su posebne dozvole i okolnosti, zbog čega je FIFA zatražila dokumentaciju od Fudbalskog saveza Španije u vezi dolazaka pomenutih tinejdžera.

Real je napravio sporazum sa Ajaksom i Majorkom prema kojem igrači mogu da se vrate u Madrid kada god klub bude želio, ali i preduzeo finansijske obaveze na sebe. 

FIFA je prošle godine kaznila Barselonu zbog transfera mladih igrača van Evropske unije, medju kojima je bio Alen Halilović iz zagrebačkog Dinama, zabranom dovodjenja pojačanja do 2016.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.