Ubacite bijeli luk u teglu protresite i dobićete ovo... (VIDEO)
Ilustracija

Genijalan trik

Ubacite bijeli luk u teglu protresite i dobićete ovo... (VIDEO)

Bijeli luk se takođe može koristiti i u druge primjene kao za kontrolu štetočina, odleđivanje površina, popravak malih pukotina u staklu.

Bijeli luk je biljka koja se često koristi kao dodatak jelima i umacima, da doda svoju aromu. Često ga možete pronaći kao dodatak supama, tjesteninama, umacima, musakama i slično.

Bijeli luk se takođe može koristiti i u druge primjene kao za kontrolu štetočina, odleđivanje površina, popravak malih pukotina u staklu, pa i za poboljšanje zdravlja.

Mnoge studije pokazale su da je bijeli dobar za liječenje arterija, visokog holesterola, koronarnih bolesti srca, kao prevencija od srčanog udara, za regulisanje visokog krvnog pritiska, dobar je i za ujede krpelja, za ukljanjanje lišajeva i slično.

 
(aura)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.