Deset savjeta za bolju organizaciju garderobe
ilustracija

Predstavljamo vam

Deset savjeta za bolju organizaciju garderobe

Neka 2015. bude godina u kojoj ćete svoj ormar napokon dovesti u red!

Dobro organizovana garderoba ispuniće vas zadovoljstvom zbog dobro obavljenog posla, ubrzati oblačenje i tako vam uštedeti vrijeme, ali i pomoći da sve što imate bude pregledno, pa tako osmislite nove odjevne kombinacije ili se podsjetite onih na koje ste možda već i zaboravili, prenosi Super Žena. 

Bez obzira na to koliko odjeće imate, bilo bi dobro da se pridržavate ovih pravila: 

1. Osmislite sistem koji vama najbolje odgovara. Garderobu možete da razvrstate prema nijansama, razdvojiti je na zimsku i letnju, ili je složite prema grupama - bluze s bluzama, suknje sa suknjama... 

2. Na najdostupnijoj polici trebalo bi da se nađe odjeća koju najčešće nosite. 

3. Stvari koje njeisu vaše veličine, koje vam ne stoje ili imaju greške i mrlje koje je teško otkloniti - prodajte, poklonite ili bacite. 

4. Svaku stvar uvijek vratite na isto mjesto. 

5. Tokom organizovanja ormara zamislite da ste stilista koji stvara najbolje moguće odjevne komade i kombinacije za vas. To će vam pomoći da se odvojite od emocija i ne zadržavate stvari samo iz sentimentalnih razloga. 

6. Prljavoj odjeći mjesto jednostavno nije u ormaru. Nikada. 

7. Ako nemate ormarić za donji veš, kupite korpe ili police u kojima ćete odvojeno držati čarape, brushaltere i gaćice. 

8. Donji veš koji vam je mali ili veliku, kao i pocijepan, razvučen, ofucan, ili od lošeg materijala (prije svega sintetike) bacite istog trenutka. 

9. Okačite na ofingere sve što možete. Tako nećete stalno iznova morati da peglate stvari. 

10. Odjeću koja bi mogla da uništi ostale komade (npr. haljina sa šljokicama, majica sa šiljcima...) držite u platnenim vrećicama. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.