Zaboravite na ovih 10 trendova u 2015. godini!
Ilustracija

Ne ponovilo se

Zaboravite na ovih 10 trendova u 2015. godini!

Ombre, šiljati nokti i polu-obrijana glava su samo neki od trendova koje treba da ostavimo iza nas.

Bilo je puno dobrih trendova prošle godine, ali ipak su ostali neki koji bi svakako trebalo da padnu u zaborav u što skorije vrijeme. Danas vam izdvajamo deset trendova poznatih ličnosti za koje se iskreno nadamo da će nestati ove godine.

1. Obrijana polovina glave

Natali Dormer

Ljepotica iz "Igara prijestola" je sve iznenadila kada se na crvenom tepihu pojavila bez polovine kose, a ubrzo je ovo postao pravi trend. Međutim, nema potrebe da obrijete glavu kako biste dobili ovaj izgled. Uvijte kosu, pa onda jednu stranu jednostavno prebacite i zaližite. Sve dobro učvrstite lakom za kosu, i eto moderne frizure.

2. Pretjerivanje sa bronzerom/rumenilom

Prethodnih nekoliko godina je u trendu bilo šminkanje u fazonu Kim Kardašijan - izraženo konturisanje bronzerom, jako rumenilo i izražene jagodice. Ipak, ove godine bi bilo dobro da se okrenemo nešto prirodnijem šminkanju, jer konturisanje može da se odradi i znatno suptilnije. Umjesto bronzera, uzmite puder u kamenu za nijansu ili dvije tamniji od vašeg tena, pa time napravite konture.

3. Rep na vrh glave

Kejti Peri

Rep je lijepa i praktična stvar, ali je mnogo ljepši kada se ne nalazi baš na vrh glave. Izgleda neozbiljno, te se nadamo da će se ove godine stvari promijeniti u korist starog, dobrog konjskog repa na potiljku.

4. Ludački duga nadogradnja

Karmen Elektra

Ova dužina kose je idealna za maskenbal, pa ako želite da imate pletenicu kao zlatokosa samo naprijed. Ali za svakodnevni život, ovo izgleda pomalo jeftino, a sada su u trendu kraće frizure pa nema potrebe da gubite novac i živce na nerealno dugačku nadogradnju.

5. Pretjerivanje sa samopotamnjivanjem

Kristina Agilera

Kristina Agilera je pružila odličan primjer kako samopotamnjivanje ne treba da se radi. Ako prirodno imate svijetli ten, možete malo da ga potamnite laganim kremama, ali ne morate baš da izgledate "zagorjelo".

6. Precrtane usne

Usne Kajli Džener su bile glavna tema ove godine, a sve djevojčice su poželjele da imaju usta poput njenih. Ako imate jako tanka usta, u redu je da neprimjetno pređete ivicu neutralnom olovkom, ali ako već imate normalna ili poveća usta - izgledaćete smiješno.

7. Šiljati nokti

Rijana

Bez obzira na to da li su u jarkoj boji, u boji kože ili su iscrtani poput malih umjetničkih djela, ovakvi nokti izgledaju jeftino i previše napadno. Zato ćemo ih ostaviti u 2014. godini, i to u korist prirodnih, kraćih noktića boje mesa.

8. Prevelika punđa

Kejti Peri

Za sobom ostavljamo i ogromne, "naduvane" punđe koje stoje preko cijele glave. U 2015. zaboravite na krofnice koje služe da povećaju punđe, i odlučite se za sofisticiranu opciju, koja je smještena pri dnu potiljka.

9. Ombre

Kosa

Voljeli smo ombre jer nismo morale redovno da se farbamo, ali sada se okrećemo nečem mnogo suptilnijem. Naime, umjesto vidljivog prelaza od tamne ka svijetloj kosi, odlučite se za tanke pramenove koji počinju negdje od visine ušiju.

10. Crni karmin

Rijana

Ovo je jedan od onih trendova koji smo vidjeli na modnim pistama, i nadali smo se da neće zaživjeti. Onda smo ga vidjeli na Rijani, i opet smo se nadali da neće postati trend među normalnim ljudima. A onda se to desilo, i djevojke su počele da koriste krejon za oči umjesto karmina. Ove godine, u modi će biti neutralne nijanse boje mesa.

(kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.