Šta kravata govori o vama?
Ilustracija

Saznajte

Šta kravata govori o vama?

U zavisnosti od toga kakvu kravatu nosi, otkrijte njegov karakter.

Muškarci koji nose kravatu sa cvjetnim uzorkom su vrlo vesele i optimistične osobe. U svemu uvijek uspiju pronaći vedru stranu. Uživaju u svakom danu koji dolazi i u njemu  pronađu ono što njih zapravo veseli. Sa problemima se ne zamaraju previše. Oni ne pokušavaju u jednom danu sve završiti  nego posao raspodijele na nekoliko dana. Od njih možete puno toga naučiti, posebno o životu i stavovima, a najviše o izbjegavanju stresa.

Možda ste već i po filmovima primijetili da leptir kravatu nose jaki individualci. To su većinom profesori koji žele nešto promijeniti, znanstvenici i sl., osobe koje su navikle biti drugačije i posebnije od ostalih. Utapanje u masi njima jednostavno nije poznato čak ni kada su stroga pravila u odijevanju u pitanju. Uvijek pronađu način da se istaknu.

Najčešće u muškarcu koji nosi kravatu sa motivom životinja, bez obzira koja životinja je u pitanju, se krije veliko dijete. Na prvi pogled je to ponekad teško prepoznati, ali nakon nekoliko minuta druženja s ovom osobom sve će vam biti jasno. Ako se pak želite zabaviti i ne misliti na posljedice ova osoba vam može biti zanimljiva iako je u većini slučajeva vrlo iritantna osim ako niste i vi duboko u sebi i dalje dijete.

Ukoliko muškarac nosi kravatu na pruge znači da je perfekcionista. On je osoba koja voli imati sve isplanirano i ne ostavlja mjesta za spontanost. Ukoliko vam se ovakav muškarac sviđa budite spremni na to da će nakon vrlo kratkog zajedničko života i vaš život biti isplaniran sve do najsitnijeg detalja za nekoliko sljedećih godina. Takođe, pripremite se i na pretjeranu urednost i čistoću, ne samo kod njega nego će se to očekivati i od vas. Ali, nemojte zaboraviti da ove osobe više od svega cijene porodicu i sav svoj tud će uložiti u to da funkcioniše što bolje i da bude skladna.

Muškarci koji imaju kravatu u jednoj boji  su osobe koje dosta pažnje posvećuju svom izgledu. Oni uvijek prate modnu scenu i sve što se na njoj događa. Boja kravate je uvijek ona najmodernija boja sezone u više nijansi. Ovaj tip muškarca zna s ženama, ali, nemojte misliti da će vas jednako voljeti ako primijeti da nosite kroj pantalona koji je potpuno out, ili žutu boju ako je ljubičasta pravi hit.

(kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.