Osumnjičeni da su uz prijetnju opljačkali market
ilustracija

Herceg Novi

Osumnjičeni da su uz prijetnju opljačkali market "Roda"

Hercegnovska policija je uhapsila J.B. (21) i M.L. (18) iz Risna zbog sumnje da su u marketu "Roda“ u Kamenarima počinili razbojništvo.

"Policija sumnjiči J.B. i M.L, da su 20. decembra oko 21.30 časova, maskirani uz prijetnju pištoljem i nožem, od zaposlenih u marketu "Roda“ ukrali oko 530 eura pazara", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što je pljačka prijavljena, policajci su blokirali saobraćajnice i brzo pronašli osumnjičene.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom.

"Kod osumnjičenih J.B. i M.L. je pronađen i oduzet novac – 529 eura, za koji se sumnja da su ga prethodno ukrali u marketu "Roda“, kao i pištolj marke "Pietro Beretta“ cal. 7,65 mm i jedan veći nož za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela. Pronađeni su i oduzeti i drugi predmeti i stvari koji su, sumnja se, korišćeni tom prilikom. Takođe je kod J.B. pronađen i oduzet zamotuljak sa oko gram materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana“, kazali su u Upravi policije.

Osumnjičeni J.B. i M.L. su iste večeri, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, privedeni zamjeniku osnovnog tužioca u Herceg Novom, koji im je nakon saslušavanja donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom. 

"Oduzeto oružje i ostali predmeti i stvari će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Nakon vještačenja predmetnog pištolja protiv M.L. će biti podnijeta i krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  Protiv J.B. će takođe Područnom organu za prekršaje u Herceg Novom biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga", ističu u Upravi policije.

( Izvor: CDM )

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.