''Dug u krvi'': Drugi dio filma o krvnoj osveti na Balkanu
Djeca koja u strahu od krvne osvete nikad ne napuštaju dom

Put krvne osvete od istoka Crne Gore ka sjeveru Albanije

''Dug u krvi'': Drugi dio filma o krvnoj osveti na Balkanu

''VICE'' u drugom dijelu filma "Dug u krvi" prati put krvne osvete od istoka Crne Gore ka sjeveru Albanije u potrazi za djecom koja nikad ne napuštaju dom, gdje je ovaj fenomen najaktuelniji, gdje oko 80 porodica živi u strahu od osvete.

''Neefikasan i korumpiran pravni sistem tokom dvIije decenije tranzicije, dao je šansu mnogim kriminalcima da podmite svoj put slobodno i budu nekažnjeni za zločine. Zato su porodice žrtava, razočarane u institucije zakona, uzele pravdu u svoje ruke. Djeca su najčešće mete osvete i najveće žrtve. U mnogim slučajevima ona nikad ne napuštaju domove iz straha da ne budu ubijena.''

Dječak Marseli vidio je kako njegov otac, koji je ubio čovjeka i skoro 15 godina se krije od osvete, ubija njegovu sestru, a zatim izvršava samoubistvo.

Drugi dio filma Dug u krvi u produkciji VICE možete pogledati OVDJE.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.