Nova politika privatnosti na Facebooku
facebook.com

Od Nove godine

Nova politika privatnosti na Facebooku

Facebook će uskoro predstaviti novu politiku privatnosti na ovoj društvenoj mreži, koja će navodno pomoći korisnicima da imaju kontrolu nad svojim nalogom.

Nove “Osnove privatnosti” (Privacy Basics) nudi infromacije upravo o tome. Facebook po svemu sudeći uvodi opciju provjere privatnosti, podsjetnik za osobe koje objavljuju javne postove i jednostavniji birač publike. 

Takođe, korisnici koji pristupaju Facebooku putem mobilnih aplikacija moći će da odaberu opciju isključivanja nekih reklama na wall-u, a kompanija najavljuje i bolji pregled reklama. 

S tim u vezi, Facebook navodi da sada reklame prilagođava korisniku u okviru internet bihejvioralnog reklamiranja. 

Nova politika privatnosti ima za cilj i da pruži korisnicima mogućnost da saznaju više o tome koje njihove podatke Facebook koristi i u koje svrhe. 

Tako kompanija tvrdi da joj podaci o lokaciji pomažu da ponudi relevantne reklame korisnicima, a da uzimanje informacija o bateriji i signalu mreže pomaže da aplikacija bolje funkcioniše. 

Sajt takođe testira i “Buy” dugme koje će omogućiti vlasnicima naloga na Facebooku da kupuju, a da ne napuštaju stranice društvene mreže. 

Promjene stupaju na snagu od 1. januara 2015. a Facebook tvrdi da je za sada dobio pozitivne kritike. 

Kompanija tvrdi da ranije postavljena podešavanja neće biti izmijenjena ovim updateom.

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.