Birajte kaput prema građi
Foto: Shutterstock

Jesenja investicija

Birajte kaput prema građi

Jedna od većih jesenjih investicija je kupovina kvalitetnog kaputa. Ove sezone posebno su popularni oversajz modeli. Koje boje su trendu, kako da izaberete model po građi tijela i na koji način da kombinujete kapute?

TIJELO KAO KRUŠKA
Ukoliko ste građeni u obliku kruške (imate uža ramena, manje grudi, veću zadnjicu i bokove, kao i jače noge), birajte kaput koji liči na mantil, nešto što će naglasiti gornji dIo tijela i odvući pažnju od širih bokova i guze. Kaput treba da bude blago strukiran i da pada ravno prema listovima. Izbjegnite falte ili karnere jer će vas to još više proširiti.
AKO STE NISKI
Ako ste niže od 170 cm kaput nikako ne bi trebalo da bude ispod koljena. Niskim ženama se preporučuju i visoke štikle, ali ne treba da se ograničavaju kada su u pitanju boje i dezeni. Birajte kaput s dubljim V-izrezom kako biste na gornjem dijelu stvorile iluziju dužeg torza. Ako se odlučite za kaput s kaišem, stavite ga na dio gdje vam je struk najuži.

OBLIK TIJELA KAO JABUKA
Imate velike grudi i zadnjicu, srednje ste visine i struk vam nije definisan? Nosite modele A kroja, klasičnu liniju kaputa bez dodataka kao što su epolete. Prvo i posljednje dugme kaputa nosite otkopčano kako biste izgledali mršavije.
VEOMA STE VISOKI
Igrajte se sa volumenom i birajte duže kapute. Vi možete da nosite i ravnu obuću. Efekat je odličan ako ispod nosite skini pantalone ili usku haljinu.

(24sata.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.