Gadafijev portparol radi u Srbiji?
Musa Ibrahim

Musa Ibrahim

Gadafijev portparol radi u Srbiji?

Nekadašnji portparol svrgnutog i ubijenog lidera Libije Muamera Gadafija Musa Ibrahim rekao je za Rojters da ima "radne obaveze u Srbiji".

Ibrahim je to napisao novinaru Rojtersa preko Fejsbuka, u odgovoru na pitanje da li je istinit izvještaj državnih medija u Egiptu da je "protjeran iz te zemlje".

Egipatski državni list "Al Ahram" objavio je na sajtu da su egipatske vlasti zatražile od Ibrahima da napusti tu zemlju, po zahtjevu aktuelnog premijera Liibje Abdalaha al-Tinija.

Uz taj članak objavljen je i navodni faksimil zvaničnog zahtjeva Ministarstva unutrašnjih poslova Libije za ekstradiciju Ibrahima. 

"Ibrahim, koji je kontaktiran preko Fejsbuka, negirao je da je izbačen i Egipta i rekao je da je napustio zemlju zbog radnih obaveza u Srbiji", piše u izvještaju Rojtersa. 

Dodaje se da Ibrahim je bio "lice Gadafijevog režima u poslednjim mjesecima njegove vladavine". On se pojavljivao u arapskim i Zapadnim medijima kako bi branio i objašnjavao poteze tadašnje vlasti u Libiji. 

Nekoliko puta su se u medijima pojavljivali izvještaji da je hapšen, a poznato je i da nekoliko visoko pozicioniranih Gadafijevih saradnika, među njima i onih na potjernicima u Libiji, otvoreno slobodno živo u Kairu. 

Na Ibrahimovom Fejsbuk nalogu se navodi da je njegovo prebivalište u Londonu.

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.