DPS o Lekiću

"Vječiti gubitnik u političkom nokautu"

Miodrag Lekić već duže vrijeme vapi za javnim sučeljavanjem sa Predsjednikom Demokratske partije socijalista i kada mu se za to pruži prilika u Parlamentu, on sjutradan naknadnom pameću pokušava da pojasni ono što je juče mislio da kaže ili što je namjerno zaboravio da saopšti u direktnom obraćanju, saopštili su iz Dps-a. Kako su naveli, Lekić je u posljednjem saopštenju za javnost iznio rekordan broj nelogičnosti.

Lekić je kazao da je Đukanović odbio poziv na TV duel zbog neodgovornosti i nedostatka hrabrosti.

On je optužio premijera Mila Đukanovića i njegove specijalne službe da uvoze, organizuju i finasiraju, kako je rekao, žurnalističko podzemlje i para–politički Institut za javnu politiku, "koji zajedno sa domaćim kontrolisanim medijima vrše do sada neviđene klevete, difamacije, denunciranja svih onih koji se bore za demokratsku transformaciju crnogorskog društva, a čija je pretpostavka i procesuiranje aktera afere Snimak“. Informer je, kako je rekao, nastavak te afere drugim sredstvima.

"Iza olovke i papira mnogi se okuraže. Kakvo bi tek izgledalo Lekićevo saopštenje kada bi Premijer prihvatio TV razgovor sa njim? Vjerovatno bi imalo obim romana, sadržaj pravdanja, a oni koji bi ga htjeli pročitati morali bi za to iskoristiti godišnji odmor. I pored svega Lekić i dalje traži duel. Do skoro nijesmo, ali sada znamo da je politički mazohizam jedna od karakteristika lidera Fronta. Koga bi poveo u studio da baci peškir nakon političkih nokauta koje bi doživio, ostaće enigma", naveli su iz Dps-a.

Lekić je kazao da cijela crnogorska javnost zna da je brojna koalicija pod imenom Milo Đukanović izgubila izbore u Glavnom gradu

"Ako su DPS i Milo Đukanović izgubili izbore u Podgorici, kako to da Lekić nije gradonačelnik, već Slavoljub Stijepović? Zbunjenost kod ostalih predstavnika Fronta o pobjedniku izbora u Podgorici bi donekle mogli da razumijemo. Međutim, gospodin Lekić je bio dugo ambasador u državi u kojoj partija koja osvoji 30% podrške birača proglasi pobjedu, a u Crnoj Gori, tj. Podgorici koalicija koja je osvojila preko 49% mandata za Lekića nije pobjednik izbora", odgovaraju iz DPS-a.

Cijela evropska zajednica i partneri iz NATO-a vide napredak Crne Gore u reformskim  procesima i ispunjavanju naših obaveza u integracijama podjsećaju iz ove partije.

Kako su kazali, da je istina to što  govori Lekić, Crna Gora ne bi prednjačila u tim procesima u odnosu na sve druge države aspirante za punopravno članstvo u  EU i NATO. 

"Ako već voli dijaloge, bilo bi korisno od njega konačno čuti stav o euroatlanskom integracionom putu Crne Gore. Umjesto što predlaže Japanu i Australiji da budu članice Sjeverno-atlantske alijanse, od kojih obje države nijesu na Atlantiku, a jedna nije na sjevernoj hemisferi, bilo bi korektno prema biračima koji ga podržavaju da kaže ono što misli, pa makar mu stav bio podudaran sa „vojvodom“ u njegovim redovima", poručili su iz DPS-a.

U DPS-u napominju da besomučno ponavljanje neistina o tzv. afere snimak govori o političkoj neprincipijelnosti Miodraga Lekića.

"Kad je već voljan da nastavi sa političkim aktivnostima na tu temu, neka provjeri da li su za glasove dijeljeni motokultivatori i građevinske dozvole, da li su u raspodjeli funkcija tražena preduzeća gdje ima više para i mogućnosti da se zapošljavaju partijske pristalice, da li su kritikovani koalicioni partneri zato što nijesu poništili glasanje na pojedinim biračkim mjestima da bi se u narednom krugu popravio rezultat, kako se i za koliko novca kupuju glasovi umjesto da se isplate putni troškovi studentima, kako su pravljeni planovi da se od novca građana formiraju mediji koji bi služili promociji jedne politike, jesu li autentična priznanja kako se uređuju pojedine novine itd. Sve to ima u svojim redovima, to su razgovori sa sastanaka Nove srpske demokratije, a političku krađu su organizovali njegovi poslanici, pa neka „demokrata“ Lekić to istraži i sam da politički doprinos u rasvjetljavanju afere Snimak. Nemamo ništa protiv",zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.