Ibrahimović: Teško da ću osvojiti Zlatnu loptu
Zlatan Ibrahimović

Nije učestvovao na SP

Ibrahimović: Teško da ću osvojiti Zlatnu loptu

Fudbaler francuskog Paris Sen-Žermena (PSG) Zlatan Ibrahimović izjavio je da će teško osvojiti Zlatnu loptu iako je nominovan za prestižnu nagradu.

Reprezentativac Švedske za televiziju PSG-a, kazao je da je zadovoljan svojom igrom u prethodnoj sezoni.

"Po mom mišljenju, odigrao sam najbolju sezonu u svojoj karijeri. Moj cilj je svake godine da napredujem, te da bolje igram", rekao je Ibrahimović.

Govoreći o Zlatnoj lopti Ibrahimović kazao je:

"Iako sam kandidat za nagradu, teško da ću pobijediti jer nisam igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Nekoliko odličnih igrača imali su priliku nastupati na Mundijalu. Zbog toga oni imaju veće šanse od mene", istakao je iskusni napadač, penosi Anadolija.

Ibrahimović je dodao da se uvijek trudi da uradi najbolju stvar na terenu, te da je Zlatna lopta za njega još uvijek jedan od ciljeva.

„Ako budem uspješan i ako nastavim igrati fudbal na visokom nivou, mogu reći da je Zlatna lopta još uvijek među mojim ciljevima. Radiću još više radi toga", zaključio je Ibrahimović.

Ibrahimović je u prethodnoj sezoni u dresu PSG-a postigao 41 pogodak, te bio najbolji strijelac i osvojio titulu prvaka u  francuskoj ligi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.