Nema zabilješke sa saslušanja Damira Mandića
Damir Mandić

Nestala iz arhive policije

Nema zabilješke sa saslušanja Damira Mandića

Zabilješka sa saslušanja Damira Mandića o ubistvu urednika Dana Duška Jovanovića u kojoj se navodno govori da su u tom krivičnom djelu učestvovali Vuk Vulević i Armin Musa Osmanović ne postoji u arhivi policije.

Naime, Dan piše, a prenosi CDM da je zabilješka u kojoj je Damir Mandić kazao da su u ubistvo urednika tog medija, Duška Jovanovića, umiješani Vuk Vulević i Armin Musa Osmanović, nestala je iz arhive policije.

Vrhovno državno tužilaštvo tražilo je ranije od Uprave policije da im dostavi službenu zabilješku sa saslušanja Damira Mandića koje je obavljeno 2004.godine, a kada je Mandić, kako piše, naveo imena aktera ubistva.

Iz policije je, kako se navodi, saopšteno da ta zabilješka ne postoji u njihovoj arhivi, “i da se sve što imaju nalazi u spisima predmeta”.

Pomenutu zabilješku Damir Mandić nije potpisao, tako da ona nije postala dokaz tokom sprovođenja sudskog postupka.

U ponovljenoj istrazi za ubistvo Duška Jovanovića, bivši šef podgoričkoj Centra bezbijednosti, Milan Vujanović, je, kako se navodi, pred tužiocem potvrdio postojanje pomenute zabilješke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.