Stanišić: Lokalna vlast u Podgorici nema služa za mještane Zabjela

Stanišić: Lokalna vlast u Podgorici nema služa za mještane Zabjela

Vuk Stanišić, sekretar Asocijacije mladih SNP-a Podgorica, saopštio je da lokalna vlast nema sluha za mještane Zabjela.

„Asocijacija mladih SNP Podgorica uputila je prošle godine Inicijativu Skupštini Glavnog grada u kojoj je zahtijevano da brdo Ljubović bude proglašeno Parkom prirode i time dobije isti status kao Gorica, čime bi bilo zaštićeno od dalje devastacije“, izjavio je Stanišić.

Prema njegovim riječima, „Ustavni sud je 27. marta stavio van snage odluku Skupštine Podgorice da suspenduje DUP „Zabjeo-Ljubović“, čime je otvoren put za urbicid na tom prostoru“.

„Ovakvim djelovanjem najviše sudske instance u Crnoj Gori, omogućena je potencijalna dalja devastacija najpoznatijeg izletišta na Zabjelu“, rekao je Stanišić, nastavljajući:

„Zabjelo je u veoma kratkom roku doživjelo urbanističu ekspanziju, broj stanovnika se udvostručio, zelenih površina je sve manje, a građevinski objekti preuzimaju glavnu ulogu. Ljubović ostaje jedini spas mještanima Zabjela kada žele da pobjegnu od gužvi i betona, ali i to je, zahvaljujući DUP-u iz 2009. godine, mještanima uskraćeno, jer podnožje brda, umjesto četinara, krase stambeni objekti“, kazao je sekretar Asocijacije mladih SNP-a Podgorica.

Kako je dodao, „od Skupštine Glavnog grada nikada nismo dobili povratnu informaciju nakon podnijete Inicijative“.

„Time nam je aktuelna lokalna vlast jasno pokazala kakav je njihov odnos prema mještanima Zabjela i brdu Ljubović. Asocijacija mladih SNP Podgorica neće odustati u svojoj namjeri da jedno od dva podgorička izletišta u potpunosti zaštiti za buduće generacije, uputiće Skupštini Podgorice još jednom Inicijativu u nadi da će lokalna vlast prepoznati značaj ovog pitanja i zauvijek stati na kraj devastaciji Ljubovića“, zaključio je Stanišić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.