Crna Gora i BiH primjer dobrosusjedstva
Đorđe Latinović i Filip Vujanović

Latinović novi ambasador BiH u CG

Crna Gora i BiH primjer dobrosusjedstva

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Đorđa Latinovića, koji će svoju dužnost obavljati na rezidentnoj osnovi.

On je saopštio da je dobra bilateralna saradnja vrijedan doprinos snaženju stabilnosti regiona i ostvarivanju integracionih aspiracija svih država.

„Predsjednik je ukazaao i na značajne rezultate u stvaranju uzajamne ugovorne osnove, konstatujući očekivanje skorog potpisivanja ugovora o granici. Posebno se osvrnuo na značaj regionalnih infrastrukturnih projekata u cilju unapređenja ekonomske saradnje“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vujanović je iskazao uvjerenje da će diplomatska misija u Crnoj Gori ambasadora Latinovića doprinijeti daljem jačanju odnosa između dvije države.

Ambasador Latinović saglasio se da postoji prostor za dalju saradnju između Crne Gore i BiH, ističući da će svoju diplomatsku misiju posvetiti njenom unapređenju.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas i akreditivna pisma ambasadora Novog Zelanda u Crnoj Gori Trevora Donalda Matesona, kao i ambasadora Brazila u Crnoj Gori Sergija Luiz Kanesa, koji će svoju dužnost obavljati na nerezidencijalnoj osnovi.

 

(RTCG)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.