EU: Veliki značaj izbora u BiH
Izbore 12. oktobra u BiH nadgledaće OEBS

12. oktobra

EU: Veliki značaj izbora u BiH

Evropska unija je ukazala na "važnost izbora" u Bosni i Hercegovini u nedjelju, 12. oktobra, na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou.

Kako se navodi u saopštenju iz kancelarije Visokog predstavnika u Briselu, "ovogodišnji razvoj događaja u Bosni i Hercegovini jasno pokazuje koja su pitanja prioritetna za građane i ukazuje na hitnost s kojom ta pitanja valja rješavati".

"Glasači u Bosni i Hercegovini će u nedelju imati priliku da odluče kome će poveriti zadatak da donese pozitivne promjene u ekonomiju zemlje, u socijalni i pravosudni sistem", piše u saopštenju.

Kancelarija Visokog predstavnika EU je navela i da će glasači "očekivati od onih koje izaberu da donesu toliko očekivano pomirenje u društvu i politici, i da ožive pozitivni zamajac koji bi oslobodio njen stvarni potencijal, zatvorio jaz između nje i drugih zemalja regiona i obezbjedio napredak ka Evropskoj uniji".

"Masovno učešće građana na izborima je od najvećeg mogućeg značaja", prenosi Beta.

Izbore 12. oktobra nadgledaće OEBS.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.