Završeno snimanje kratkometražnog filma ,,Biserna obala
Glumačka ekipa "Biserne obale"

Čanj

Završeno snimanje kratkometražnog filma ,,Biserna obala" Dušana Kasalice

U hotelskom kompleksu ,,Biserna obala" u Čanju, početkom septembra, završeno je osmodnevno snimanje kratkog igranog filma ,,Biserna obala" scenariste i reditelja Dušana Kasalice.

Riječ je o filmu čija je radnja smještena u kampu za djecu regulisanje težine. Kamp se nalazi u primorskom ruiniranom odmaralištu, daleko od većeg grada, koji vodi čovjek poznat kao Trener. On sa djecom priprema koregrafiju za ples Ghost Train, kojom će proslaviti završetak tridestodnevnog programa za gubljenje težine.

U usporenoj atmosferi završetka ljeta, upoznajemo omanju skupinu različitih karaktera koji u ovom mikrokosmosu imaju različite motive, želje i interesovanja: grupu bucmastih dječaka i djevojčica, koji sanjare o čokoladicama i simpatijama iz susjedne sobe, predvođenu autoritativnim instruktorom i ideologijom utemeljenoj u “Men’s Health” literaturi.

Glavnu ulogu u filmu tumači Stefan Bošković, pored njega tu su Nikolina Bogdanović i Marija Backović, i djeca koja su prvi put na filmu: Dina Nikolić, Novak Nikolić, Miloš Kandić, Ana Savović, Jelena Milošević, Mia Vujović, Maša Kandić, Dragoljub Prelević, Danilo Otašević, Dušan Vujović, Luka Mandić, Andrej Vasiljević.

Kratkometražni igrani film “Biserna obala” projekat je producentske kompanije Cut-Up.  Film je realizovan uz pomoć sredstava dodijeljenih Konkursom za sufinansiranje kulturno-umjetničkih programa i projekata Ministarstva kulture za 2014. godinu.

Producentkinja filma je Jelena Mišeljić. Prvi asistent režije je Pavle Simonović, drugi je Marija Backović, direktor fotografije je Igor Djordjević, dok ja za ton zadužen Ivan Antić. Scenografija i kostim Natalija Vujošević u saradnji sa Draganom Baćović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.