Petnaest minuta dnevno za tijelo u formi
Ilustracija

Vježbajte

Petnaest minuta dnevno za tijelo u formi

Dokaz koliko vam je ponekad malo potrebno...

Jedna stvar je zajednička gotovo svim ženama na svijetu. Sve imamo nekakvu “to do” listu, bilo na papiru ili imaginarnu, u glavi, i ona redovno sadrži vježbanje kao jednu od stvari koje moramo da obavimo, bilo kako bismo izgubili višak kilograma, bilo kako bismo održali liniju kojom smo zadovoljni. Ali uglavnom se ne pridržavamo plana jer smo uvjereni kako nemamo vremena za sve obaveze koje su nam na popisu. Zato vježbanje često ispadne iz priče iako nam je, zapravo, dovoljno svega 15 minuta dnevno. 

Čvrste i zategnute ruke. Ako niste zadovoljni svojim rukama ili jednostavno želite da ih malo učvrstite, zategnete ili oblikujete, stanite u lagani raskorak, ruke spustite da padaju uz tijelo, a zatim ih podižite u vazduh podižući tegove i stvarajući rukama oblik slova “V”. Odradite dvije serije od 12-15 ponavljanja. Ako nemate tegove, poslužite se praznim flašicama vode u koje možete nasuti pijesak ili kamenčiće. 

Preskakanje vijače. Ova vježba je savršena za vježbanje ruku, nogu, guze, a odlična je i za vježbanje koordinacije i ravnoteže. Osim toga je i zabavna pa je odličan izbor za sve one koji ne vole monotone, dosadne i jednolične vježbe. 

Džogiranje u kući. Ili imitacija džogiranja. Možda nemate vremena za trčanje napolju, ali sigurno imate koji minut ujutro prije tuširanja i spremanja za izlazak iz stana. Stojite u mjestu i privlačite koljena prema grudima koliko god brzo možete. Odmarajte se u pauzama od 20 sekundi čisto kako biste došli do vazduha. 

Vrtite ramenima ukrug. Ako želite da ojačate mišiće, ali vam nedostaje vremena ili novca da odete u teretanu, isprobajte kruženje rukama. Ruku spustite uz tijelo i kružite njome prvo 10 puta napred pa 10 puta nazad. Vježbu ponavljajte 15 minuta. 

cosmopolitan.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.