Ovako izgleda nova Toyota Aygo
Toyota Aygo

Novo lice

Ovako izgleda nova Toyota Aygo

Prve fotografije nove generacije Toyotinog malog gradskog automobila koje su dospjele na internet uoči zvanične prezentacije ovog modela, pokazuju da se novi Aygo značajno se razlikuje po dizajnu u odnosu na druga dva srodna modela, Peugeot 108 i Citroen C1, prenosi b92.net.

U očekivanju najavljene premijere zakazane za ženevski salon automobila, Toyota Aygo za 2014. pokazala je svoje novo lice. Prve fotografije otkrivaju da je automobil zadržao mladalački dizajn.

Novi Aygo biće lako prepoznatljiv zahvaljujući stilskom elementu u obliku slovu "X", koji se postire od prednjih nosača krova, preko haube i maske hladnjaka, pa od donje ivice branika.

Dok je prethodni Aygo bio veoma sličan modelu Peugeot 107 i Citroenu C1 prve generacije, nova verzija se vizuelno potpuno razlkuje od srodinh francuskih automobila.

Što se motora tiče, očekuje se da će Aygo za 2014. dijeliti paletu pogonskih jednica sa modelima Peugeot 108 i Citroen C1.

Na raspolaganju će najvjerovatnije biti 1.0 litarski trocilindrični benzinac sa 69 ks i snažniji, 1.2 litarski benzinski motor koji proizvodi 83 ks.

Više tehničkih detalja i fotografija biće dostupno nakon zvanične premijere ovog modela.