Milatović otvara NATO samit mladih

Milatović otvara NATO samit mladih

Predsjednik države Jakov Milatović boraviće od danas do petka u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje će imati sastanke sa brojnim senatorima i kongresmenima.

Iz kabineta Milatovića saopštili su da će on posjetu početi otvaranjem NATO samita mladih, koji će biti održan sjutra u Majamiju.

„Milatović će učestvovati na ovom važnom događaju, na poziv Alijanse, kao najmlađi predsjednik NATO članice“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se samit organizuje povodom 75 godina od osnivanja NATO-a i da će učešće Milatovića biti prilika da govori o Crnoj Gori kao relativno novoj članici, kao i o sve većoj važnosti Alijanse u kontekstu izmijenjenih geopolitičkih prilika.

„Samit se bavi globalnim pitanjima koja su u fokusu interesovanja mladih iz zemalja članica Alijanse. Taj istaknuti događaj je prilika da Crna Gora dodatno afirmiše članstvo i ojača svoj kredibilitet“, rekli su iz Milatovićevog kabineta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.