NATO Crnoj Gori obezbijedio zaštitu, članstvo odluka moderne države

NATO Crnoj Gori obezbijedio zaštitu, članstvo odluka moderne države

Članstvo u NATO-u Crnoj Gori je obezbijedilo zaštitu, predvidivost i stabilnost u okviru kojih mozemo da nastavimo da razvijamo demokratiju, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.

Milatović je to saopštio na panel diskusiji povodom 75 godina od osnivanja NATO-a: “Bezbjednosni štit u svijetu neizvjesnosti, koju organizuje Atlantski savez Crne Gore”.

Milatović je kazao da je članstvo Crne Gore u NATO značajna odluka moderne Crne Gore i signal opredjeljenju da očuvamo mir i prosperitet.

"Posvećenost članstvu Crna Gora demonstrira se kroz učešće u NATO misijama doprinoseći tako kolektivnoj bezbijednosti", poručio je Milatović. 

Kako je dodao, Crna Gora se saosjeća sa patnjama naroda u Ukrajini i shodno tome smo, kako kaže, i pomogli
Ukrajini u više navrata.

"Crna Gora je danas posvećena i regionalnoj stabilnistu i jačanju dobrosusjedskih odnosa. Ne postoje otvorena pitanja Crne Gore sa susjednim državama, bilo da su one članice Alijanse ili ne. Dobrosusjedski odnosi nemaju alternativu. Crna Gora će ostati posvećen NATO savjetnik", poručio je Milatović. 

Azra Karastanović, izvršna direktorica Atlantskog saveza Crne Gore kazala je da je NATO punih 75 godina bio stub stabilnosti i bezbjednosti za svoje članove.

"Agresija Rusije na Ukrajinu bila je katalizator promjena, imaju u vidu da su Finska i Švedska pristupile Alijansi", ocijenila je ona. 

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.