Živković – Šmid: DPS na liniji politika koje promovišu progresivan, multietnički i evropski put

Živković – Šmid: DPS na liniji politika koje promovišu progresivan, multietnički i evropski put

Demokratska partija socijalista (DPS) oduvijek je bila na liniji i u saglasju sa politikama koje promovišu progresivan, multietnički i evropski put Crne Gore, te je sa Švajcarskom na liniji tih politika uvijek imala partnera, poručio je predsjednik te partije Danijel Živković na sastanku sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom.

Dodao je da je u aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i globalnim okolnostima prisutna zabrinutost za dalji strateški kurs i evropski put Crne Gore, posebno ako se uzme u obzir veliki uticaj antievropskih politika koje su fokusirane na promjenu karaktera crnogorskog društva.

Izražavajući zahvalnost Švajcarskoj koja podržava evropske integracije Crne Gore, podsjetio da je Demokratska partija socijalista dok je bila na vlasti, a i sada u opoziciji, opredijeljena ka kreiranju stabilnog, predvidljivog i konkurentnog investicionog ambijenta, u okviru kojeg su švajcarske kompanije realizovale značajne projekte za Crnu Goru.

Upoznajući sa procesom neposrednih unutarpartijskih izbora, Živković je, kako su kazali u DPS-u, ponovio posvećenost Demokratske partije socijalista evropskom putu Crne Gore i odlučnost da u tom pravcu neće dozvoliti urušavanje najznačajnijeg državnog interesa, ulaska u EU i izgradnju modernog građanskog društva.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.