Rakčević: Umjesto da ucjenjujemo i gepekujemo ljude, ovdje se vode razgovori; Abdić: Rakčević da objasni ko je vršio

Rakčević: Umjesto da ucjenjujemo i gepekujemo ljude, ovdje se vode razgovori; Abdić: Rakčević da objasni ko je vršio"političko gepekovanje"

Sjednica Skupštine glavnog grada je, nakon odlaganja 21. marta i 25. marta zbog nedostatka kvoruma, počela danas.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović saopštila je da su odbornici Dragan Radović, Nađa Ljiljanić, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević i Jevrosima Pejović dostavili izjave da više nisu članovi PES-a.

- Odbornik Dragan Radović obavijestio da je konstituisan novi klub i da žele promjenu naziva kluba u Pokret za Podgoricu – navela je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da je obrazovano deset odborničkih klubova.

Sjednici prisustvuje i zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

Klikovac: Dvojac Abazović-Milatović kreirao novu političku platformu

Obornik Demkoratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu Andrija Klikovac kazao je došlo do kreiranja najbrojnije platforme u sklopu vladajuće strukture.

- Jasno je šta je posrijedi dvojac Abazović-Milatović je kreirao novu političku platformu i time su pokazali da su upravo oni ti koji kreiraju političke okolnosti. To govori da ćete imati nastavak duboke političke krize u Podgorici. PES će se nalaziti u nekoj vrsti političke osvete Milatovića - rekao je Klikovac.

Smatra da predsjednik države Jakov Milatović želi da nastavi da kontoliše vlast u Podgorici kako bi se nastavila nefunkcionalnost vlasti.

- Mi kažemo da će se kriza završiti prijevremenim izborima. Procijenite sami ko ne želi na izbore - poručio je on.

Rakčević: Nema nestabilnosti vlasti

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević istakao je da nema nestabilnosti vlasti.

- Umjesto da ucjenjujemo ljude, ovdje se vode razgovori. Nema nestabilnosti vlasti, imate nikad veću stabilnost - naveo je Rakčević. 

On je dodao da su poslanici sadašnje opozicije uvijek uskraćivali pravo odbornicima da diskutuju prije usvajanja dnevnog reda.

- Mi pokazujemo demokratski iskorak kao vladajuća većina. Umjesto da ucjenjujemo ljude, umjesto da ih gepekujemo kako je to možda rađeno zadnjih 30 godina, ođe se vode dijalozi i razgovori. Ovdje nema prekrajanja koalicionog sporazuma. Ni gospodin Abazović, ni gospodin Milatović nijesu odbornici u glavnom gradu, pa vas molimo da ne spinujete - poručio je zamjenik gradonačelnice.

Abdić: Rakčević da objasni ko je vršio"političko gepekovanje"

Odbornik DPS-a Nermin Abdić pozvao je zamjenika gradonačelnice Luku Rakčevića da svima kaže ko je činio krivično djelo "političko gepekovanje".

- Obraćam se Vama (Borovinić Bojović). Izostala je Vaša reakcija kod gospodina Rakčevića. Žao mi je što je on kao civilizovan momak izgovorio riječ "političko gepekovanje". Pozivam ga da, zajednički, imenom i prezimenom kažemo ko je činio to krivično djelo i da se javnost informiše o ovome. Trebali ste da zaštite opozicione odbornike jer ovaj rječnik ne priliči gradskom parlamentu - istakao je Abdić.

Mašković: Ovo je gaženje Poslovnika; Borovinić Bojović: Izvinjavam se zbog kršenja Poslovnika

Šef Kluba odbornika SD – LP Miloš Mašković kazao je da je predsjednica Skupštine Jelena Borovinić Bojović prekršila poslovnik time što je riječ dala Rakčeviću umjesto, kako tvrdi, njemu koji se prvi javio za riječ.

- Ovo što vi radite je gaženje Poslovnika. Po kojem ste osnovu dali riječ gospodinu Rakčeviću? Ja sam nakon gospodina Klikovca tražio riječ. Predlažemo pauzu da mi objasnite zašto je gospodin Rakčević prvi dobio riječ - naglasio je Mašković.

Borovinić Bojović se nakon toga izvinila i dodala da će sve objasniti nakon sjednice.

- Prihvatam Vaše izvinjenje. Ali mi nijeste dali objašnjenje kako da nastavimo sa daljim procedurama kada mi ne možete dali odgovor na ovo. Imam proceduru na osnovu člana 33 iželimo da znamo kako ste Vi odložili sjednicu na zahtjev nepostojećeg kluba? - upitao je Mašković.

Odobornici Skupštine glavnog grada usvojili su dnevni red. Odbornici će, između ostalog, raspravljati o više podgoričkih preduzeća, o organizaciji Proljećnog pazara, predlogu lokalnog akcionog plana za mlade...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.