Srušio se most u Baltimoru, veliki brod udario u njega: Traga se za najmanje 20 osoba, temperatura vode ispod nule
Foto: Reuters

Srušio se most u Baltimoru, veliki brod udario u njega: Traga se za najmanje 20 osoba, temperatura vode ispod nule

Most Fransis Skot Ki u Baltimoru u SAD srušio se u utorak rano ujutru nakon što je u stub mosta udario veliki brod, javio je CNN. Spasilački timovi saopštavaju da tragaju za najmanje 20 osoba za koje se vjeruje da su pale u vodu.

Tim ronilaca u reci traga za nestalima, a kako je rečeno, voda je hladna, a temperatura oko mosta je oko -1 °C.

Saobraćaj preko mosta je preusmjeren, saopštila je Uprava za transport Merilenda (MTA), prenosi CNN.

Kako prenosi Sky News, na mostu je u trenutku nezgode bilo vozila, koja su sletjela u vodu. Kevin Kartrajt, predstavnik za štampu vatrogasne službe grada Baltimora, rekao je da je glavni fokus trenutno “pokušaj spasavanja ljudi“.

Most sa četiri trake protezao se preko rijeke Patapsko i služio je kao najudaljeniji prelaz luke u Baltimoru. Povezivao je međudržavni put-695.

1711441678Tan202403260915164151024x617

Foto: Tanjug, AP

Mediji prenose i snimak rušenja mosta koji je za saobraćaj otvoren 1977. godine.

Na snimku se vidi visoki brod koji je krenuo direktno prema jednom od stubova mosta prije nego što se sudario sa njim. Uslijedilo je rušenje ogromnog dijela mosta u vodu za samo nekoliko sekundi. Udar je odmah izazvao urušavanje i okolnih djelova mosta.

Posle udesa digli su se veliki oblaci dima i vatre, a činilo se da se deo mosta srušio preko prednjeg dela broda, pokazuje video snimak. Tamni dim je nastavio da se diže u vazduh narednih nekoliko minuta.

Gradonačelnik Baltimora rekao je da su u toku spasilački napori.

Džoni Olševski, izvršni direktor okruga Baltimor, navodi da je u kontaktu sa šefom vatrogasne službe i direktorom hitnih operacija.

“Molite se za one koji su pogođeni“, rekao je on.

Brod “Dali“ plovio je pod zastavom Singapura, a bio je na ruti za Kolombo u Šri Lanki. Dužina broda je oko 300 metara.

Most “Frensis Skot Ki“ je sa pristupnim saobraćajnicama dugačak oko tri kilometra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.