Uhapšena žena iz Banje Luke: Godinama se lažno predstavljala kao inspektorica SIPA-e i MUP-a RS

Uhapšena žena iz Banje Luke: Godinama se lažno predstavljala kao inspektorica SIPA-e i MUP-a RS

SIPA je ujedno pozvala sva fizička i pravna lica koji su bili na meti lažne inspektorke da se jave na telefon Regionalne kancelarije Banja Luka

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je izvještaj protiv M.B. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje.

Srpskainfo saznaje da se Banjalučanka godinama lažno predstavljala kao inspektorka SIPA i MUP-a RS.

- Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim licima u javnim organima na području Banje Luke predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije u namjeri pogodovanja trećim licima u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi - naveli su iz SIPA-e.

Također, prikupljena su i saznanja da se prijavljena ženska osoba u posljednje četiri godine na području Banje Luke za sada neutvrđenom broju lica iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije, kao i ovlašteno službeno lice Ministarstva unutrašnjih poslova RS te da navedene radnje i dalje čini.

SIPA je ujedno pozvala sva fizička i pravna lica koji su bili na meti lažne inspektorke da se jave na telefon Regionalne kancelarije Banja Luka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.