PES: Bivše kolege traže dodatne funkcije suprotno svojoj snazi

PES: Bivše kolege traže dodatne funkcije suprotno svojoj snazi

Organizovani bojkot Skupštine Glavnog grada u režiji opozicije predvođene DPS-om i nezavisnih odbornika bliskih predsjedniku države Jakovu Milatoviću jeste signal da se jedan dio dosadašnje lokalne većine distancirao od aktuelnog koalicionog sporazuma, na osnovu koga funkcioniše lokalna vlast u Podgorici, ocijenjeno je iz Pokreta Evropa sad. Iz ove partije poručuju da se zalažu za poštovanje važećeg koalicionog sporazuma i stabilnost vlasti u Podgorici.

–Naše kolege iz Posebnog kluba su donedavno isticale da je razlog za napuštanje PES-a odsustvo meritokratije, ali da ipak ne žele da ugrožavaju vlast u Glavnom gradu, da bismo se sada našli u situaciji da je stabilnost vlasti uslovljena brojem funkcija koje Posebni klub treba da dobije. Iako su i danas dojučerašnje kolege iz PES-a sjede i dalje na pozicijama u upravi Glavnog grada, zahvaljujući izbornom legitimitetu PES-a, bivše kolege žele da pregovaraju kako bi dobili dodatne funkcije, i to u mjeri disproporcije na osnovu sadašnje snage – saopšteno je iz pr tima PES-a. 

Bivši odbornici PES-a su, kako kažu, dobrodošli za svaku dobronamjernu ideju u vezi sa razvojem Podgorice.

– Očekujemo da svaki zahtjev za dodatna kadrovska postavljenja bude transparentan, kako bi javnost objektivno prosudila da li su ucjene ili interes građana u pitanju.Takođe, prijetnja opozicije izborima nema značajnog efekta, jer neće uticati na promjenu vlasti, pogotovo ako uzmemo u obzir da je na zadnjim parlamentarnim izborima PES u Podgorici bio najjača politička partija sa 33 odsto glasova, što je za preko 50 odsto bolji rezultat od lokalnih izbora iz oktobra 2022. godine. To je čak za 10 procentnih poena više od rezultata koji su dobili DPS i SD u koaliciji. Iako se nadaju u odluke odbornika Posebnog kluba, DPS će još dugo imati opozicioni staž u Podgorici – poručuju iz PES-a. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.