Srušio se grčki borbeni avion, pilot se spasao

Srušio se grčki borbeni avion, pilot se spasao

Novinar SKAI-a je prenio da je pilot uspeo da aktivira sistem za katapultiranje i padobranom se ;spustio u more.

Danas se grčki borbeni avion "F-16 Blok 52" srušio ;kod ostrvca Psatura u središnjem daijelu Egejskog mora, a pilot se spasao - objavila je atinska RTV SKAI.

Novinar SKAI-a je prenio da je pilot uspeo da aktivira sistem za katapultiranje i padobranom se ;spustio u more.

Generalštab Ratnog vazduhoplovstva je potvrdio da je taj avion-jednosjed iz baze borbenih aviona u Larisi, u centralnoj Grčkoj, poleteo na trenažni let u formaciji s drugim avionima, a srušio se pred podne.

U akciji potrage i spasavanja pilota dok nije nađen i podignut iz mora sat ipo kasnije su učestvovali helikopter vazduhoplovstva „Super puma“, helikopter S-70 Ratne mornarice i jedan vatrogasni avion CL-415. U pripravnosti su bili fregata „Egej“ i vojni transportni.

Izvor:BETA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.