Požar u romskom naselju na Trlici ostavio porodicu bez doma i osnovnih potreba

Požar u romskom naselju na Trlici ostavio porodicu bez doma i osnovnih potreba

Požar u Pljevljima.

U jutarnjim satima danas, na Trlici u Pljevljima, jedna kuća u romskom naselju postala je poprište požara. Prema riječima stanovnika ovog naselja, Kastriota Muratija, u kući je bilo čak 15 članova porodice, među kojima su većinom bila djeca i žene. Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje, tragedija je izbjegnuta, ali materijalna šteta je velika.

romitrlicapv

Murati nam je otkrio da je ovo domaćinstvo već duže vrijeme živjelo u teškim uslovima, bez dovoljno hrane i tople odjeće. Sada su se, nakon požara, našli na otvorenom, suočavajući se s nemogućnošću da pronađu sklonište, a pred njima je i noć. Trenutno pada jaka kiša, što dodatno otežava njihov položaj.

„Srećom, niko nije izgubio život u ovoj nesreći, ali naša borba tek počinje“, izjavio je Murati. Dodao je da je život u ovom naselju veoma težak, te da se stanovnici konstantno obraćaju za pomoć, ali da se ta pomoć često čini nedovoljnom da bi se olakšala njihova situacija.

Fotografije koje je Murati poslao prikazuju materijalnu štetu na objektu, kao i porodicu koja se sada nalazi na otvorenom, okružena djecom koja se pokušavaju skloniti od kiše i hladnoće.

zapaljenakuapv

Ova nesreća nas ponovo podsjeća na tešku situaciju u kojoj se nalaze mnoge porodice u romskim naseljima širom Crne Gore. Dok se nadamo da će porodica na Trlici dobiti potrebnu pomoć i podršku u ovim teškim trenucima, istovremeno se postavlja pitanje dugoročnih rješenja koja su potrebna kako bi se poboljšao životni standard romske zajednice u zemlji.romkinjepv

 

romkinjesadjecom

 

Izvor;PV PORTAL

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.