BUTOROVIĆ: Crna Gora dobila najkompetentniju osobu za v.d. direktora policije

BUTOROVIĆ: Crna Gora dobila najkompetentniju osobu za v.d. direktora policije

Bezbjednosni sektor nije smio ostati bez vođstva nakon rješavanja situacije sa gospodinom Brđaninom

Bezbjednosni sektor nije smio ostati bez vođstva nakon rješavanja situacije sa gospodinom Brđaninom, koju ova Vlada nije stvorila već dobila u loše “nasljedstvo“. Samim tim je odluka za imenovanje Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije bila nužna i jedina ispravna, saopštio je Milutin Butorović, sekretar Poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad.

Navodi da kako bi cjelokupna sitacija oko imenovanja v.d. direktora UP Aleksandara Radovića i pokušaja njegove diskreditacije i diskvalifikacije bila do kraja jasna, potrebno je demistifikovati dvije teze koje su se plasirale u prethodnnom periodu.

“Prva je, da je problem CG bezbjednosnog sektora čovjek koji je čest godina (2015 – 2021), doprinosio EUROPOL-u u periodu kada ta organizacija intenzivno presreće, sakuplja, a zatim dekriptuje komunikaciju sa SKY aplikacije. Takav čovjek, bez mrlje u karijeri ne može biti dio problema već isključivo rješenje. Druga je, da je Aleksandar Radović bio desna ruka Veselina Veljovića koji se nalazi u pritvoru upravo zahvaljujući dokaznom materijalu prikupljenom putem SKY aplikacije”, kazao je Butorović.

 

U samim konstrukcijama ovih, kako ističe Butorović, ne tako vještih spinova, se nalazi i sam demanti, što je po njemu dosta komično u svakom slučaju.

“Ono što je sasvim jasno jeste da je 44. Vlada Crne Gore izabrala najkompetetniju i najkvalifikovaniju osobu, a tome ide u prilog činjenica da je Aleksandar Radović dao puni doprinos da Crna Gora izbjegne sivu listu Manival-a”, zaključio je Butorović.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.