Udari IDF-a širom Gaze, desetine stradalih

Udari IDF-a širom Gaze, desetine stradalih

SAD oborile balističku raketu i dva drona Huta u Crvenom moru.

Vojska SAD saopštila je da je oborila raketu ispaljenu na američki razarač u Crvenom moru iz zone Jemena pod kontrolom Huta.

Američka centralna komanda (CENTCOM) je saopštila da su Huti juče ispalili jednu balističku raketu kratkog dometa sa dijela teritorije Jemena koju drže pod kontrolom, u pravcu broda USS Laboon, ali da ona nije pogodila plovilo i da nije bilo povrijeđenih ili materijalne štete u ovom napadu.

Koalicione snage, koje predvode SAD takođe su uništili dvije bespilotne letjelice lansirane iz oblasti Jemena koje kontrolišu Huti, saopštio je CENTCOM.

Huti su saopštili da napade izvode u znak podrške Hamasu u ratu protiv Izraela, a kao odgovor na te napade, Sjedinjene Države i Britanija u januaru su počele udare na ciljeve Huta u Jemenu.

Izraelski napd dronom na vozilo u južnom Libanu, dvoje poginulo

Dvije osobe su ubijene u navodnom napadu izraelske bespilotne letjelice na vozilo u gradu Tiru na jugu Libana u južnom Libanu, saopštili su libanski zvaničnici.

Identitet žrtava još nije poznat.

Vafa: Novi izraelski napadi širom Pojasa Gaze, desetine ubijenih

Više desetina civila ubijeno je u noćnim izraelskim napadima širom Pojasa Gaze. Većina ubijenih su žene i djeca, javlja palestinska novinska agencija Vafa.

Izraelske snage, takođe su izvele više racija na okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši najmanje četiri Palestinca i ranivši na desetine, dodaje Vafa.

Dvoje ranjenih u napadu nožem na kontrolnom punktu Zapadne obale, napadač upucan

Dvije osobe su ranjene u napadu nožem na kontrolnom punktu na auto-putu na Zapadnoj obali, južno od Jerusalima, saopštili su vojska i medicicinski zvaničnici.

Prema navodima policije, napadača su upucale snage bezbjednosti na licu mjesta.

CIA: I dalje postoji šansa za primirje u Gazi

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je da se prekid vatre u Pojasu Gaze uspostavi na najmanje šest sedmica.

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns smatra da još postoji mogućnost da se postigne sporazum o prekidu vatre u Pojasu Gaze, iako i dalje postoje mnoga komplikovana pitanja.

Visoki zvaničnici Ujedinjenih nacija pozdravili su otvaranje humanitarnog pomorskog koridora sa Kipra, kojim će biti trasportovana dodatna pomoć Palestincima u Pojasu Gaze, ali su upozorili da to ne može da zamijeni isporuke humanitarne pomoći kopnenim rutama.

Najmanje 31.184 Palestinca je ubijeno, a 72.889 ranjeno od 7. oktobra u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Pojas Gaze, saopštilo je u utorak Ministarstvo zdravlja u toj enklavi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.