U Budvi tri pedijatra na 10.000 djece

U Budvi tri pedijatra na 10.000 djece

Dom zdravlja Budva ima tri pedijatra na 10.000 djece što nije dovoljan broj, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Blažo Radoman.

On je saopštio da Dom zdravlja osim manjka pedijatara nema drugih problema u funkcionisanju.

I pored tog problema, kako kaže, usluge se pružaju svoj djeci, a Radoman podsjeća i da u Budvi ima veliki broj raseljene djece koja takođe dobijaju svu potrebnu njegu.

Na odjeljenje za odrasle je, kako ističe, udvostručen broj izabranih ljekara, što je smanjilo gužve.

“Na drugim odjeljenima nema problema”, kazao je Radoman.

Kako kaže, Dom zdravlja Budva je u investicionom ciklusu, a oko milion eura će biti uloženo u rekonstrukcija prvog sparata.

“Vjerujem da će do kraja ova godine taj sprat dobiti novi izgled”, saopštio je Radoman.

Najavio je i da će Dom zdravlja dobiti savremeni digitalni mamograf i ultrazvuk, vrijednosti oko 200.000 eura, što je kako dodaje, donacija Opštine Budva.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.