Milatović: U parlamentarnoj većini se plaše ko će kome zabiti nož u leđa, Evropu sad 2 više niko ne doživljava za ozbiljno
Sonja Milatović

Milatović: U parlamentarnoj većini se plaše ko će kome zabiti nož u leđa, Evropu sad 2 više niko ne doživljava za ozbiljno

Na političkoj sceni imamo atmosferu nepovjerenja i narušene odnose među onima koji vrše vlast u Crnoj Gori, ocijenila je gostujući u Pressingu Gradske RTV poslanica DPS-a Sonja Milatović. Milatović smatra da će uskoro doći do raspada parlamentarne većine i pada vlade.

Milatović je kazala da je očekivani scenario traženje PES-a da se sa dnevnog reda skine inicijativa za smjenu Andrije Mandića.

“Naročito je očekivano da takva jedna inicijativa dođe iz redova Pokreta Evropa sad. Mislim da je ovo još jedan od načina da Andrija Mandić ponizi Pokret Evropa sad i pokaže da su PES i Milojko Spajić samo instrumenti u njegovim rukama”, kazala je Milatović.

Dodaje da sve to ukazuje da postoji nepovjerenje među onima koji danas čine parlamentarnu većinu u Crnoj Gori.

“Andrija Mandić zbog sveukupne atmosfere u kojoj se svako plaši ko će kome zabiti nož u leđa bježi od skupštinske rasprave na ovu temu, jer ni sam nije siguran kako bi pojedini poslanici glasali o ovoj inicijativi”, kaže Milatović.

Takođe, komentarisala je i nedavna dešavanja na Prvoj redovnoj sjednici Skupštine Crne Gore održane na Cetinju.

“Po ko zna koji put prisustvovali smo izlivu nevaspitanja, ili da kažem ljudske nekorektnosti, poslanika NSD-a Slavena Radunovića, koji je vrijeđao preminulog đeda poslanika DPS-a Oskara Hutera. Ako znate da je tome prethodilo slikanje porodične grobnice gospodina Hutera i vrijeđanje njegovih preminulih predaka, što je nešto što nikad nije bilo svojstveno Crnoj Gori, rekla bih da je reakcija gospodina Hutera prirodna i očekivana”, rekla je Milatović.

Zatim se osvrnula i na objavljenu vulgarnu karikaturu poslanika Hutera, koju je ocijenila fašisoidnom, a izjave istoričara Aleksandra Rakovića na račun Hutera, okarakterisala je fašističkim.

“Očigledno je da naši politički protivnici u gospodinu Huteru prepoznaju ozbiljnog protivnika njihovoj ideji velikosrpske politke u Crnoj Gori, te da će se zbog toga takvi nasrtaji nastaviti. Ali kao što je gospodin Huter u četvrtak, a i Klub poslanika DPS-a, pokazao da se zna odbraniti od ovakvih provokacija ne isključujem da će se ovakve scene dešavati i u budućnosti jer nećemo dozvoliti bilo kome da vrijeđa ne poslanika, nego bilo kojeg člana DPS-a i takvom ćemo se ponašanju svom silom usprotiviti. Ja pozivam da se ovo ponašanje zaustavi. A ukoliko se ne zaustavi mi ćemo ga zaustaviti”, jasna je u svom stavu poslanica DPS-a.

Ona se potom osvrnula na predizborno obećanje u vidu Programa “Evropa sad 2”.

“Vjerujem da “Evropu sad 2” više niko ne doživljava za ozbiljno. Očigledno je takođe da taj program ne postoji. Na kraju krajeva to je i saopšteno i na sjednici Odbora za ekonomiju kada su predstavnici parlamentarne većine kazali da ne žele kontrolno saslušanje na ovu temu, jer taj program očigledno ne postoji. Upozoravali smo u kontinuitetu da ekonomska politika Pokreta Evropa sad počiva na populizmu i manipulacijama. Upozoravali smo da će ona voditi slomu javnih finansija i ekonomije Crne Gore. Vidimo da je to nešto što se ovih dana pokazuje kao tačno. To možete vidjeti kroz divljajuću inflaciju koja je potpuno pojela rast zarada, tako da građani danas žive gore nego prije tri godine”.

Na kraju komentarisala je i novo zaduženje Vlade Crne Gore od oko 750 miliona eura i napravila kraću paralelu.

“Za 30 godina vlasti DPS-a, Crna Gora se zadužila ukupno 2,7 milijardi eura, a za svega 17-18 mjeseci koliko je Milojko Spajić proveo kao ministar finansija ili predsjednik Vlade Crne Gore, naša država se zadužila 1,5 milijardi eura. Vjerujem da to dovoljno govori o ekonomskoj politici i umijeću premijera Spajića. Podsjećam da je svako zaduženje Vlada koje je činila DPS bilo za razvoj i razvojne projekte, pa su od tog zaduženja finansirane prva dionica auto-puta kojom se nova vlast ponosi, tunel Sozina, put Risan-Žabljak, stotine rekonstruisanih pravaca u Crnoj Gori, podmorski kabal prema Italiji, nove škole, vrtići, dok se iz zaduženja gospodina Spajića finansira isključivo potrošnja – populizam i partijsko zapošljavanje”, zaključila je Sonja Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.