Fileri za podočnjake: Da li su hijaluronske injekcije najefikasnije rješenje za područje ispod očiju?

Fileri za podočnjake: Da li su hijaluronske injekcije najefikasnije rješenje za područje ispod očiju?

Filteri ispod očiju sve su popularniji estetski tretman. Da li će rešiti i vaš problem?

Podočnjaci su dio naše svakodnevice. Neke od nas ne spavaju dovoljno, neke su ih dobile na genetičkoj lutriji, kod nekih je to odraz narušenog zdravlja… Šta god uzrok bio, činjenica je da su podočnjaci problem koji muči većinu žena. I ako su u mladosti oni izgleli tek kao naznake koje je prekrivao bilo koji korektor, sa godinama se intenziviraju. Koža ispod očiju postaje tamnija, manje elastina, javljaju se i nabori, kesice, otoci.

Sviđalo nam se to ili ne, ovakve promene na području ispod očiju su sasvim priodan dio starenja. Mnogima su sasvim dovoljne dobre okoloočne kreme. Ali, ako vas to ne  zadovoljava i razmišljate koja bi kozmetička procedura bila rješenje – tada ste se sigurno zapitale da li su fileri za podočnjake ono što vama treba.

Šta su fileri za podočnjake?

Fileri za područje ispod očiju, poznati i  kao fileri za podočnjake su kozmetički tretman koji podrazumjeva potkožno ubacivanje posebnog gela injekcijama u kritično područje. Hijaluron, koji je glavni sastojak ovih gelova, ima zadatak da vrati području oko očiju volumen izgubljen tokom godina.

Fileri za podočnjake ne razlikuju se puno od drugih filera hijaluronske kiseline. Malo su mekši i drugačije konzistencije jer je koža ovde mekša, tanja i svaki otok se više vidi.

Kakav efekat imaju hijaluronski fileri za područje ispod očiju?

Dermalni fileri hijaluronske kisjeline ubrizgani u suzni kanal mogu vratiti volumen području ispod oka. Kao posljedica ovoga oči će izgledati manje uvučeno, svjetlije i manje umorno. Takoše, biće iznivelisane fine linije i prve bore.

Fileri suznih kanala nisu dobro rešenje za one sa otocima ili velikim kesama ispod očiju jer čak mogu i da pogoršaju situaciju.

Da li su fileri za podočnjake bezbedni?

Možda je to jednostavna procedura, ali i dalje ima potencijalne rizike.

„Pored rizika od modrica, otoka i povremenih infekcija, glavni rizici uključuju prekomerno postavljanje filera, koji izazivaju neprirodan izgled; površno ubrizgavanje filera koji se onda vide i izgledaju ružno; otoke..“, navodi Dr Joney de Souza, doktor estetske medicine iz Londona.

De Souza nas uverava da bi modrice i otok trebalo da se povuku u roku od nedelju dana. Međutim, ako je ubrizgano previše filera ili je filer ubrizgan preblizu površini kože (što može prouzrokovati plavkastu nijansu kože) – preporučljivo je da se filer rastvori pomoću hijaluronidaza, enzim koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu.

U izuzetno retkim epizodama u kojima se proizvod ubrizgava unutar vene, posebno kada se koristi igla umesto kanile, može dovesti do gubitka vida. Zbog toga je jako važno da izaberete dobrog i pouzdanog lekara estetičara.

Koliko dugo traju fileri ispod očiju i da li je procedura bolna?

Fileri hijaluronske kisjeline mogu trajati između šest i 18 meseci. Kao i kod bilo kog drugog injekcionog tretmana, postoji određeni nivo nelagodnosti. Ali, pre tretmana se koristi anestetik tako da je bol minimiziran.

Da li ćete odmah videti razliku?

Rezultati intervencije, tvrde stručnjaci, vidljivi su odmah, ali se konačni izgled može znati tek 10 dana nakon ubrizgavanja filera.  U većini slučajeva nema zastoja i ima vrlo malo otoka ili modrica. Međutim, ako imate modrice i primetite da se šire, ili osećate jak bol ispod očiju, odmah se obratite lekaru koji je uradio proceduru.

Dan nakon ubrizgavanja ne bi trebalo da vežbate, a neko vreme se ne preporučuje  ni  sauna, tretmane lica ili masaža.

Izvor:Lepota i zdravlje

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.