Kažanegra oslobođen: Nije kriv za Radićevu smrt, bila je nužna odbrana
Viši sud, Podgorica, Foto: Dragan Mijatović/Pobjeda

Kažanegra oslobođen: Nije kriv za Radićevu smrt, bila je nužna odbrana

Luka Kaženegra (44) oslobođen je od optužbi da je početkom maja prošle godine u Budvi nakon kraće rasprave nanio tešku povredu Vladimiru Radiću (65), koja je dovela do njegove smrti.

Presudu je izrekao sudija Višeg suda u Podgorici Ivan Perović.

Prema navodima presude, Kaženegra je 6. maja prošle godine, oko 10 časova, u Ulici 13. jula, na trotoaru ispred restorana ,,Lim“, odbijajući od svog dobra istovremen protivpravan napad pokojnog Vladimira Radića, teško tjelesno povrijedio Radića.

U verbalnoj raspravi pokojni Radić je zamahnuo kuhinjskim nožem prema Kaženegri koji ga je zatvorenom šakom udario u predjelu između desnog ramena i grudi.

Od primljenog udarca, Radić je pao i udario glavom o trotoar i tom prilikom zadobio teške povrede.

Obdukcijom su kod Radića konstatovane povrede u vidu preloma kostiju lobanje i povrede mozga i njegovih ovojnica nastale usljed pada i udara u tvrdu i neravnu podlogu.

-Usljed ovih povreda kod Radića je došlo do oštećenja za život važnih moždanih centara i pritiska na mozak izlivenom krvlju u prostor ispod tvrde i meke moždanice, a sve zbog preloma kostiju – navodi se u presudi.

Radić je od posljedica povreda preminuo tri dana kasnije u Specijalnoj bolnici u Risnu, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.