Kremlj: Njemačka sprema napade na rusku teritoriju
Kremlj

"Pitanje je da li je Šolc upoznat s tim"

Kremlj: Njemačka sprema napade na rusku teritoriju

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je danas da je prema nedavno objavljenom audio snimku očigledno da Njemačka sprema napad na rusku teritoriju i zapitao da li je u to upućen njemački kancelar Olaf Šolc.

Ruski mediji su prošle nedjelje objavili audio snimak sastanka visokih njemačkih vojnih zvaničnika koji su razgovarali o oružju za Ukrajinu i potencijalnom napadu Kijeva na most na Krimu, prenosi Rojters.

"Sam snimak govori da se unutar Bundesvera sadržajno i konkretno razgovara o planovima za izvođenje napada na rusku teritoriju. Ovo ne zahtjeva nikakvo pravno tumačenje. Ovdje je sve više nego očigledno", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Istakao je da je nejasno da li Bundesver to radi na sopstvenu inicijativu, te da se postavlja pitanje koliko su oružane snage uključene, a koliko Šolc kontroliše situaciju i da li je to dio politike njemačke vlade.

On je rekao da su oba scenarija "veoma loša".

"Oba još jednom naglašavaju direktnu umiješanost zemalja kolektivnog Zapada u sukob u Ukrajini", dodao je Peskov.

Njemačka je saopštila da istražuje incident koji je označila kao "očigledno prisluškivanje od strane Rusije".

"Incident je mnogo više od presretanja i objavljivanja razgovora. To je dio informacionog rata koji Putin vodi", rekao je juče njemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.